Općina Gornja Vrba preuzela financiranje prijevoza djece iz Gornje Vrbe do škole u Ruščici

  • Naslovnica
  • Općina Gornja Vrba preuzela financiranje prijevoza djece iz Gornje Vrbe do škole u Ruščici

Općina Gornja Vrba preuzela financiranje prijevoza djece iz Gornje Vrbe do škole u Ruščici

26.9.2024. 10:08:47

Općina Gornja Vrba je od početka ove školske godine preuzela financiranje prijevoza djece osnovne škole od 5. do 8. razreda autobusom do škole u Ruščici.

Grad Slavonski Brod, koji je kao osnivač Osnovne škole Vladimir Nazor Slavonski Brod do sada financirao prijevoz školske djece iz Gornje Vrbe do škole u Ruščici, od početka ove školske godine je otkazao financiranje tog prijevoza, pozivajući se na čl. 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, prema kojem je osnivač dužan osigurati prijevoz učenicima predmetne nastave (5.-8. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje 5 kilometara, a najveća udaljenost učenika iz Gornje Vrbe do škole u Ruščici je manje od 3 kilometra. 

Slijedom navedenoga, kako bi se djeci, naročito onima udaljenijima sa Klisa osigurao kontinuitet prijevoza do škole i time olakšalo novonastalu situaciju roditeljima, Općina Gornja Vrba je odlučila preuzeti financiranje prijevoza te je ugovorila uslugu prijevoza sa tvrtkom Slavonja Bus d.o.o., a za što će iz Proračuna do kraja ove godine izdvojiti 15.000,00 eura.