Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2024. g

  • Naslovnica
  • Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2024. g

Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2024. g

4.3.2024. 14:10:59

Pozivamo sve umirovljenike kojima je mirovina niža od 400,00 EUR mjesečno da do 18.3.2024. g. podnesu zahtjev radi dodjele jednokratne pomoći povodom Uskrsa.

Prilikom usvajanja Proračuna za 2024. godinu Općinsko vijeće Općine Gornja Vrba je osiguralo sredstva za pomoć socijalno ugroženim obiteljima. 

Stoga kao jednu od socijalno najugroženijih skupina obavještavamo umirovljenike s prebivalištem na području Općine Gornja Vrba, koji primaju mirovine u iznosu manjem od 400,00 EUR, da mogu podnijeti prijavu radi mogućnosti dodjele jednokratne novčane potpore povodom Uskrsa, u Općinu Gornja Vrba.

 Uz umirovljenike koji primaju mirovinu do 400,00 EUR, zahtjev za potporu mogu podnijeti i umirovljenici koji primaju do 550,00 EUR mirovine, a žive u zajedničkom kućanstvu sa bračnim partnerom koji nema nikakva primanja, uz uvjet dostave potvrde Porezne uprave da taj član kućanstva nema ostvarena primanja u protekloj godini. 

Podnositelje zahtjeva molimo da svoje zahtjeve na propisanom obrascu, odnosno dokaze o visini primanja (noviji izvadak iz banke ili druga potvrda iz koje je vidljiva visina mirovine) dostave isključivo putem elektroničke pošte na e:mail: opcina@gornja-vrba.hr, ili da se u koverti sa naznačenim imenom i prezimenom podnositelja ubaci u poštanski sandučić Općine Gornja Vrba na adresi Braće Radić 1, Gornja Vrba.