Promjena upisnog područja za područnu školu u Donjoj Vrbi

  • Naslovnica
  • Promjena upisnog područja za područnu školu u Donjoj Vrbi

Promjena upisnog područja za područnu školu u Donjoj Vrbi

16.2.2024. 14:25:26

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda usvojena je Odluka o upisnom području škola Grada Slavonskog Broda. Ovom Odlukom područna škola u Donjoj Vrbi koja je do sada bila dio Osnovne Škole Ivan Goran Kovačić postaje područna škola Osnovne škole Vladimir Nazor. Područna škola se ne ukida nego će i dalje djeca iz Donje Vrbe od 1. do 4. razreda ići u tu školu u selu.

Promjena nastaje samo za više razrede od 5. – 8. razreda, koji će od sada pohađati područnu školu Osnovne škole Vladimir Nazor u Ruščici. 

Sukladno očitovanju gradske uprave Grada Slavonskog Broda djeci koja su već krenula u školu Ivan Goran Kovačić u Slavonski Brod (5. – 8 . razred) moći će završiti osnovno školovanje u toj školi i za njih će biti organiziran poseban prijevoz. 

Općina Gornja Vrba nema nadležnost nad osnovnim školama na svom području, već isključivu nadležnost nad njima, sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, ima Grad Slavonski Brod, kao osnivač. 

Slijedom navedenog Općina nije sudjelovala ni u pripremi ni u donošenju navedene Odluke o upisnim područjima koju je usvojilo Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda.