Jednokratne pomoći roditeljima srednjoškolaca

  • Naslovnica
  • Jednokratne pomoći roditeljima srednjoškolaca

Jednokratne pomoći roditeljima srednjoškolaca

1.9.2022. 12:35:00

Zbog stalnih poskupjenja tijekom ove godine i velikog povećanja troškova školovanja, Općinski načelnik Ivan Vuleta je donio Odluku o dodjeli jednokratne pomoći roditeljima za učenike srednjih škola.

Općina Gornja Vrba već nekoliko godina pomaže roditeljima učenika osnovnih škola nabavom radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola, kao i likovnog pribora za učenike prvih razreda. Međutim iz pomoći su do sada bili izostavljeni roditelji srednjoškolaca, koji moraju sami financirati i nabavu udžbenika, a troškovi i udžbenika i ostale opreme su znatno poskupili, pa je iz tih razloga Općinski načelnik odlučio ove školske godine jednokratnim pomoćima izaći u susret i njima i to jednokratnim pomoćima u iznosu od 500,00 kn po učeniku.

Uvjet za dobivanje jednokratne pomoći je prebivalište na području Općine Gornja Vrba i da je dijete upisano u neku od srednjih škola te da ima podmirene sve obveze prema općini.

Obrazac za prijavu se može preuzeti u privitku ovog teksta ili u općinskom prostorijama, a zahtjevi se mogu podnositi do 31. listopada 2022. g.