Uskoro izdvojeni osigurani pješački prijelaz preko pruge na Klisu

  • Naslovnica
  • Uskoro izdvojeni osigurani pješački prijelaz preko pruge na Klisu

Uskoro izdvojeni osigurani pješački prijelaz preko pruge na Klisu

8.3.2021. 15:48:16

U tijeku su radovi na osiguranju željezničko-cestovnog prijelaza Klis, tijekom kojih će Hrvatske željeznice postojeću rampu zamijeniti automatskim polubranicima. Radovi su to koji su najavljeni i planirani još prije četiri godine, a koji sada kreću u realizciju.

Još prije četiri godine kada je pravljena projektna dokumentacija za ove radove, Općina Gornja Vrba izradila je projekt izgradnje pješačkog prijelaza preko pruge i spoj sa pješačkim stazama sjeverno i južno od pruge, sa svim propisanim osiguranjima (mimoilazna ograda, svjetlosna i zvučna signalizacija).
Navedeni projekt uklopio se u projekt rekonstrukcije ovog pružnog prijelaza i odmah po završetku izvođenja radova od strane Hrvatskih željeznica, Općina Gornja Vrba može započeti sa radovima na uređenju pješačkog prijelaza.

Planirani početak radova na izgradnji pješačke staze je, odmah nakon završetka radova od strane Hrvatskih željeznica, odnosno, početkom svibnja.
Ovim projektom će se izdvojiti pješake i bicikliste izvan cestovno-pružnog prijelaza, što će uvelike povećati njihovu sigurnost.