Općina Gornja Vrba dobila 4.939.190,62 kn bespovratnih sredstava za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Gornjoj Vrbi

6.7.2020. 13:55:49

Općini Gornja Vrba je u petak 3. srpnja 2020. godine uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju pješačko biciklističke staze u Ulici Vrbskih žrtava u Gornjoj Vrbi. Ugovor su potpisali Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, Ravnatelj središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i Općinski načelnik Općine Gornja Vrba Ivan Vuleta.

Rezultat je ovo aplikacije projekta od strane Općine Gornja Vrba na Poziv "ITU - Biciklističke staze urbanog područja Slavonski Brod".

Ukupna vrijednost ovog projekta je 5.810.812,50 kn, a od čega bespovratna sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 4.939.190,62 kn.Ostatak od 871.621,88 kn financirat će se iz vlastitih sredstava.

Cilj projekta je izgradnja pješačke i biciklističke staze u Ulici Vrbskih žrtava u Gornjoj Vrbi, ukupne duljine 1.598,57 m, koja se spaja na postojeću biciklističku stazu Grada Slavonskog Broda te ga tako povezuje s Općinom Klakar (naselje Ruščica), a sve sa svrhom povećanja javnog prijevoza sa nultom emisijom štetnih plinova za potrebe odlaska na posao, rekreaciju i fitness, neformalna druženja na otvorenom i sl.
Ovim projektom promiče se održivi promet, podiže se sigurnost prometa te osigurava bolja povezanost biciklističkih prometnica na području Općine Gornja Vrba, Brodsko-posavske županije  te urbanog područja Slavonski Brod.

Digitalne zemljišne knjige
Službeni vjesnik
Katastar
Geoportal
Prostorni planovi Brodsko-posavske županije
Lag Slavonska Ravnica
Grad Slavonski Brid
Brodsko Posavska Županija