Obavijest mještanima povodom prirodne nepogode

  • Naslovnica
  • Obavijest mještanima povodom prirodne nepogode

Obavijest mještanima povodom prirodne nepogode

20.7.2023. 14:23:10

Obavještavamo sve mještane Općine Gornja Vrba da je Općinski načelnik Ivan Vuleta danas poslao zahtjev Županu Brodsko-posavske županije za proglašenje elementarne nepogode izazvane jakim olujnim vjetrom, a koja je izazvala štete na građevniskim objektima i poljoprivrednim usjevima na području Općine Gornja Vrba.

Po proglašenju elementarne nepogode omogućit će se svima podnošenje prijave štete od elementarne nepogode putem propisanih obrazaca, a o čemu će se svi obavijestiti putem ove web stranice.

Obzirom da dio kućanstava na području naše općine i dalje nema struje, sve prijave građana smo proslijedili u HEP na kontakt koji smo dobili od Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, vezano za otklanjanje posljedica ove nepogode. Iz Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije su izvjestili da su djelatnici HEP-a aktivirali sve raspoložive resurse kako bi sanirali štete od olujnog nevremena te da će nakon intervencija na visokonaponskoj i srednjenaponskoj mreži pristupiti sanaciji štete na niskonaponskoj mreži na kojoj su kućanstva.