Obavijest korisnicima individualne vodoopskrbe

  • Naslovnica
  • Obavijest korisnicima individualne vodoopskrbe

Obavijest korisnicima individualne vodoopskrbe

4.3.2020. 12:20:01

Sukladno novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ 16/20)u nastavku donosimo obavijest korisnicima individualne vodoopskrbe.

Obavještavamo korisnike individualne vodoopskrbe da su sukladno novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ 16/20)

izuzeti od plana monitoringa i da se na njih odredbe ovoga Zakona ne primjenjuju,

da je voda koja se koristi iz individualnih vodoopskrba potencijalno zdravstveno neispravna te da može imati negativne učinke na zdravlje,

ako se dokaže zdravstvena neispravnost vode iz individualnih vodoopskrba na bilo koji način, jedinica lokalne samouprave u suradnji s mjesno nadležnim zavodom za javno zdravstvo daje savjete zahvaćenom stanovništvu na koji se način voda može koristiti (npr. prokuhavanjem) ili ju se ne smije uopće koristiti za ljudsku potrošnju.

Individualna vodoopskrba definirana je kao oblik pojedinačne opskrbe vodom pod uvjetom da je potrošnja manja od 10m3/dan odnosno namijenjena za manje od 50 osoba uz uvjet da se na istoj ne obavlja komercijalna ili javna aktivnost.

SAVJETE ZA POSTUPANJE SA ZDRAVSTVENO NEISPRAVNOM VODOM IZ INDIVIDUALNIH VODOPSKRBNIH OBJEKATA možete pronaći na službenim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko – posavske županije

http://www.zzjzbpz.hr/
http://www.zzjzbpz.hr/images/stories/Ekologija/2020/Savjeti-za-individualnu-vodoopskrbu.pdf