Održan koordinacijski sastanak u vezi sanacije kanalizacije u Gornjoj Vrbi

  • Naslovnica
  • Održan koordinacijski sastanak u vezi sanacije kanalizacije u Gornjoj Vrbi

Održan koordinacijski sastanak u vezi sanacije kanalizacije u Gornjoj Vrbi

14.10.2016. 10:53:14

U Općini Gornja Vrba 13. listopada 2016. održan koordinacijski sastanak u vezi sanacije kanalizacije u Gornjoj Vrbi.

22. rujna 2016. godine otvorene su ponude za sanaciju kanalizacije u Gornjoj Vrbi. Najpovoljniji ponuditelj je Čelebija-ing d.o.o., sa ponuđenom cijenom od 1.247.780,60 kn. Sanaciju će sufinancirati Hrvatske vode i Općina Gornja Vrba.

Kanalizacija je sa izgradnjom započela  krajem 2008. godine, uz rok izvođenja od 1 godine, a vrijednost radova bila je 8.861.396,10 kn (sa PDV-om) od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva financiralo 60%, a Općina Gornja Vrba 40%. Nekoliko puta je taj rok produžavan, a onda je zbog velikih nedostataka u izgradnji i zbog činjenice da kanalizacija zbog tih nedostataka nije prošla tenički pregled Ugovor raskinut 2012. godine. Krajem 2014. godine, novi općinski načelnik Ivan Vuleta je podnio kaznenu prijavu protiv izvođača (tvrtka Kera-kamex d.o.o. iz Piškorevaca) i nadzora IGH d.o.o. iz Osijeka, ali o toj prijavi ni danas nakon dvije godine još ništa nije odlučeno.

Nakon 7 godina od kada je prema ugovoru trebala biti završena kanalizacija, u suradnji Hrvatskih Voda i Općine Gornja Vrba izvršit će se sanacija nedostataka radi kojih kanalizacija nije mogla proći tehnički pregled. 13. listopada 2016. godine u prostorima Općine Gornja Vrba održan je koordinacijski sastanak u vezi sanacije kanalizacije na kojem su sudjelovali predstavnici Općine Gornja Vrba, nadzora, izvođača i Vodovoda Slavonski Brod, a na kojem su dogovarani zadnji detalji prije početka radova koji bi trebali krenuti idući tjedan.